€ 1000,- SUBSIDIE MET HET STAP-BUDGET

Vanaf 1 juli 2022 kunnen mensen aanspraak maken op het STAP-budget voor een opleiding bij TSH Vakopleidingen. Dit is de tweede ronde STAP-subsidie. De eerste ging in op 2 mei en de subsidiepot was binnen 2 dagen op. Toch is het ons gelukt om veel aanvragen succesvol in te dienen. Wil jij gebruik maken van de ronde die start in juli? Wees er dan op tijd bij. Dan kunnen wij voordat de subsidieronde open gaat alles in gereedheid brengen.

Via STAP kunnen volwassenen, met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt, jaarlijks € 1.000 subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarmee wil het kabinet mensen mogelijkheden bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen van hun loopbaan. De subsidie is beschikbaar voor Werkenden, ZZP-ers en Werkzoekenden. 

STAP is bedoeld voor kwalitatieve en arbeidsmarktgerichte scholing. Hobbymatige scholingsactiviteiten komen niet in aanmerking voor subsidie. 

TSH Vakopleidingen is een van de weinige technische opleiders die over de erkenning beschikt en in het Stapregister is opgenomen.

STAP-Budget aanvragen doe je zo!

Let op! Staat de door u gewenste TSH opleiding niet in het scholingsregister register vraag hem dan toch aan bij TSH, het register loopt iets achter en is niet volledig! Heb je vragen over het STAP budget bij TSH? Bel met 0591-669399

STAP-budget bij TSH aanvragen

Aanvraag Tijdvakken STAP-Budget

In 2022 zijn er nog vier tijdvakken  waarop mensen een aanvraag kunnen indienen voor het STAP-budget. Vanaf 2023 jaar gaat het om zes tijdvakken per jaar. In mei 2022 was de eerste ronde STAP-subsidies. Dit budget is binnen 2 dagen opgegaan. De volgende tijdvakken zijn er nog in 2022:

– 1 juli t/m augustus, de opleiding dient uiterlijk in november te starten.
– 1 september t/m oktober, de opleiding dient uiterlijk in januari te starten.
– 1 november t/m december, de opleiding dient uiterlijk in maart te starten.

TSH adviseert om gelijk op de eerste dag van een tijdvak de aanvraag in te dienen, want de aanvragen worden behandelt op volgorde van binnenkomst en er geldt: op = op

Voorwaarden Stap Budget

Om in aanmerking te komen voor het STAP Budget dien je aan diverse criteria te voldoen, hieronder hebben we een aantal op een rijtje gezet:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering,
  • Je opleiding dient minimaal 4 weken na je aanvraag te starten. Let op: wanneer jij de aanvraag bijvoorbeeld begin mei indient, dan kan het STAP-budget worden ingezet voor opleidingen die starten vanaf 1 juni.
  • Je opleiding start binnen drie maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Let op! Als je opleiding meer dan € 1000,- kost, dan krijg je een factuur voor het resterende bedrag.

Wil je aanvullende informatie over het STAP Budget? Klik op onderstaande button.

Aanvullende informatie STAP-Budget

Nieuws

23 mei 2022

€ 1000,- SUBSIDIE MET HET STAP-BUDGET

Vanaf 2 mei kun je tot €1000,- STAP-Budget subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding of cursus naar keuze bij TSH Vakopleidingen.

Lees meer

Nieuws

6 september 2022

Mooie resultaten NIL-kaderopleidingen 2021/2022

Zo vlak voordat het nieuwe semester begint, blikken wij terug op een zeer geslaagd semester. Deze week gaan er weer veel...

Lees meer

Nieuws

1 september 2022

Open dag TSH Vakopleidingen samen met bedrijven van Techniekplein Emmen

Donderdag 8 september organiseren wij een open dag met verschillende workshops en demonstraties! Dit jaar niet op onze locatie aan de...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties