International Welding Technologist (IWT)

In toenemende mate wordt kennis van las- en verbindingstechnieken belangrijker. Internationale regelgeving, kwaliteitsborging en lascoördinatie zijn aan de orde van de dag.
Met het certificaat International Welding Technologist toont u aan te beschikken over deze benodigde kennis en bent u lascoördinator volgens de EN ISO 14731.
De opleiding IWT is opgebouwd uit diverse modules die klassikaal worden behandeld. De theorie wordt afgewisseld met diverse excursies en practica waarin zelfstandig wordt gelast.
Doel van de opleiding is u kennis te vergroten op het gebied van diverse lastechnische aspecten die zijn omschreven in de eindtermen van de EN ISO 14731.

Inhoud

In de theoretische opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Lasprocessen en lasapparatuur
  • Materialen
  • Constructie en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen
  • Praktijklessen  (klik voor meer informatie)

meer informatie

Studiemateriaal

TSH maakt gebruik van het studiemateriaal van het NIL

Lesgeld en examengeld

Voor meer informatie over de kosten, kunt u contact opnemen met TSH Vakopleidingen.

Diploma

De examens wordt afgenomen door het Nederlands Instituut voor Lastechniek. De opleiding wordt per hoofdonderwerp afgesloten met een examen volgens de voorschriften die zijn vastgesteld door International Institute of Welding (IIW) en een verklaring van de school voor het Praktijk/Practicum gedeelte.
Bij gunstige uitslag van het examen ontvangt de kandidaat het internationale diploma “International Welding Technologist”. Op basis van dit diploma kan een aanvraag voor een NIL certificaat Middelbaar Lastechnicus worden ingediend.

Studieduur

De opleiding International Welding Technologist (IWT) duurt 2 jaar en loopt van eind september tot en met begin juni en wordt gegeven 1 tot 2 avonden per week.
TSH heeft ervoor gekozen om de opleiding in 2 jaar aan te bieden, in plaats van 1 jaar, in verband met de zwaarte van de opleiding.

Toelatingseisen

Een diploma van een Middelbaar Technische School / MBO, (niveau 4) in de werktuigbouwkunde of metaalkunde, in een andere richting indien er sprake is van voldoende ervaring op het gebied van de lastechniek dit ter beoordeling van de Examencommissie, of in het bezit zijn van een diploma van de Schakelcursus voor Middelbaar Lastechnicus (S-IWT).

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor (aankomende) lascoördinatoren die binnen het bedrijf de verantwoordelijkheid dragen over de lastechniek.

Aanvullende informatie

Indien u meer informatie wenst, kunt u bij TSH Vakopleidingen langskomen om de lesboeken in te kijken en aanvullende vragen te stellen.

Meer informatie over International Welding Technologist (IWT)

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

11 november 2019

Hoe goed is jouw elektrotechniek kennis? Doe de Elektro Quiz

Hoe goed is jouw elektrotechniek kennis? ⚡ Doe de elektrotechniek quiz en kom er achter!💪 Doe de test hier! Elektro Quiz...

Lees meer

Nieuws

17 oktober 2019

VTW opfrisdag

UPDATE: De opfris dag van 6 december is volgepland. Om deze reden hebben wij een nieuwe dag gepland op 10 januari...

Lees meer

Nieuws

1 mei 2017

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektrotechniek en Lastechniek.

Lees meer

Onze referenties