Visueel Lasinspecteur Level 1

In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen.

DOEL VAN DE OPLEIDING

Het vergroten van kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door extra theoretische- en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om lasfouten te herkennen en te meten.

Een persoon gecertificeerd op level 1 heeft de bekwaamheid bewezen om onder toezicht van een level 2 inspecteur, visuele inspectie uit te voeren volgens vastgestelde en erkende procedures. De level 1 inspecteur is niet verantwoordelijk voor de gekozen inspectiemethoden.

DOELGROEP

De opleiding is bestemd voor uitvoerende lassers, lassersbazen, QA/QC medewerkers en inspecteurs die meer inzicht willen krijgen op de visuele controle van het laswerk.

INSTROOMKENNIS

Goede beheersing van de Nederlandse taal. Affiniteit met de lastechniek, door TSH te beoordelen aan de hand van een intake.

OPLEIDINGSKENMERKEN

 • Deskundige instructeurs
 • Dekkend conform de  ISO 9712
 • Zelfstandig beoordelen van werkstukken
 • Gecertificeerde afronding

ONDERWERPEN

 • Principes van visueel beoordelen
 • Visuele inspectietechnieken
 • Inspectiekarakteristieken en toepassingen
 • Lasprocessen en materialen
 • Rapporteren
 • Inspectie tijdens bedrijf, revisie en onderhoud
 • Overige NDO-technieken
 • Veiligheid en certificeren

STARTDATUM

Deze gaat van start op 04 december 2020

DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleiding heeft een duur van 3 dagen. Het examen heeft een duur van één dagdeel. De opleiding start om 8.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

AANTAL CURSISTEN

De opleiding zal worden gestart met een minimum aantal cursisten van 8 personen. Het maximaal aantal cursisten voor deze opleiding is 16 personen.

AFRONDING

Na het positief afronden van het examen ontvangt u een VTW 1 certificaat volgens de NEN-EN-ISO 9712 met daaronder vallend de beoordelingsnormen NEN-EN-ISO 5817 (staal, RVS en nikkel) en NEN-EN-ISO 10042 (aluminium). Het certificaat wordt uitgegeven onder accreditatie conform de NEN-EN-ISO 17024.

OPLEIDINGSLOCATIE

De opleiding zal worden gegeven bij TSH Vakopleidingen aan de Nijbracht 158 in Emmen.

OPLEIDING

De opleiding Visueel Lasinspecteur VT-W Level 1 wordt door TSH verzorgd.

Meer informatie over Visueel Lasinspecteur Level 1

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

19 november 2020

NRTO Keurmerk

TSH Vakopleidingen heeft 18 november 2020 het NRTO-keurmerk ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de...

Lees meer

Nieuws

3 november 2020

Vacature: Schoonmaakster

Voor onze vestigingen aan de Nijbracht 158 en 2e Bokslootweg 6 in Emmen zijn wij op zoek naar een schoonmaakster. Het...

Lees meer

Nieuws

1 mei 2017

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektrotechniek en Lastechniek.

Lees meer

Onze referenties