Uw bedrijf zoekt leerling pijpfitter!

Het vinden van goed technisch personeel is tegenwoordig een hele uitdaging. Uw bedrijf loopt hier ook tegenaan! Met name de technische vacatures zijn lastig in te vullen, daarom zijn wij in samenwerking met TSH Vakopleidingen een Werk & Leer traject gestart om Pijpfitters op te leiden! Dit traject is speciaal bedoeld voor mensen zonder een specifieke technische vooropleiding maar die wel goed gemotiveerd zijn.

Aanmelden als pijpfitter

Opleiding Pijpfitting

Opleiding tot pijpfitter

De opleiding wordt gegeven bij TSH in Rotterdam en leidt de nieuwe medewerker op tot pijpfitter. De opleiding start met 20 dagen aangesloten les bij TSH, daarna gaat men aan het werk bij ons in de werkplaats en moet gemiddeld 1x in de 10 dagen naar TSH voor theorie of praktijklessen. De kosten van de opleiding betalen wij als werkgever! Ook de dagen dat de leerling naar school gaat ontvangt hij gewoon salaris.  

Weet jij iemand uit je omgeving die graag bij uw bedrijf wil werken en technisch handig is! Denk hierbij aan je buurjongen, je neef, je nicht, kameraad of een andere gemotiveerde kandidaat. Wil je hem dan tippen op deze mooie baan! Bekijk in deze video wat je te wachten staan.

Aanmelden als pijpfitter

Wat doet een pijpfitter

Een pijpfitter is eigenlijk de ‘loodgieter voor de industrie/ machinebouw’ hij maakt leidingen zoals de loodgieter maar dan van grotere diameter of andere materialen. De pijpfitter verbindt de leidingdelen met flenzen of lassen en niet met pijpkoppelingen zoals een loodgieter dat doet.

Wat ga je doen, tijdens je opleiding en werk?

Op basis van isometrische tekeningen vervaardig je metalen leidingen. Je hanteert daarbij onder andere slijptollen en lasapparatuur. Je werkzaamheden bestaan uit het lezen van tekeningen, het op maat maken van buis, slijpen, hechtlassen en het daarmee compleet samenstellen van een leiding inclusief flenzen en bochten. Verder voer je regelmatig tussentijdse controles uit. Dit gaan we je allemaal leren. Veilig werken is belangrijk, daarom besteden we daar ook veel tijd aan!

De opleiding is een BBL-2 opleiding en bestaat uit schooldagen en werkdagen! Alle dagen ontvang je salaris conform de CAO Metaal & Techniek. De kosten van de opleiding worden vergoed door ons! Dit omscholingstraject is een mooie kans om opgeleid te worden tot een vakman/ vakvrouw waar altijd werk voor is! We verwachten dan ook wel wat van jou.

  • je bent gemotiveerd om een vak te leren en te werken
  • je spreekt goed Nederlands
  • je bent minimaal 18 jaar (i.v.m. werken in de industrie)
  • qua niveau ben je in staat om een mbo-2 opleiding met succes af te ronden
  • je beschikt over ruimtelijk inzicht
  • je bent technisch (je hoeft geen technische opleiding te hebben gevolgd)
  • je bent rekenvaardig
  • rechtsreeks dienstverband bij Uw bedrijf. salaris: €2.100,00 – €2.600,00 per maand

Naam
Adres
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Nieuws

5 juni 2024

Verdwijnt de MBO-opleiding pijpfitten? TSH Pijpfitschool biedt een oplossing!

TSH heeft, in samenwerking met verschillende leidingbouwers, de TSH Pijpfitschool opgericht om te waarborgen dat er ook in de toekomst genoeg...

Lees meer

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties