Autogeen Lascursussen

Autogeen Lascursussen

TSH Vakopleidingen verzorgt diverse NIL Autogeen lascursussen. De Autogeen lascursussen  worden zowel overdag als ’s avonds gegeven op onze lasschool in Emmen. Instroom in de opleiding is meerdere malen per jaar mogelijk. De las cursus bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een NIL examen. NIL staat voor het Nederlands Instituut Lastechniek.
De cursus Autogeen lassen wordt bij TSH Vakopleidingen gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs, tijdens de praktijkopleiding zijn er maximaal 11 cursisten aanwezig in een groep.

Autogeen Lassen

Het autogeen lassen is een smeltlas proces. Onder de inwerking van warmte worden metalen werkstukdelen plaatselijk vloeibaar gemaakt en tot een geheel verbonden. Bij dit lasproces ontstaat de warmte door het verbranden van een brandbaar gas (meestal acetyleen met zuurstof. Deze twee gassen komen vanuit de gascilinders via twee aparte slangen naar de lasbrander en worden in de mengkamer gemengd. Dit gasmengsel  komt uit het mondstuk van de lasbrander, wordt ontstoken en vormt op die manier de lasvlam (autogene vlam).
De autogene vlam maakt de plaats waar hij op het werkstuk is gericht zeer warm, dit deel smelt en wordt vloeibaar. Dit noem je een smeltbad. Meestal wordt er lastoevoegmateriaal gebruikt. Deze wordt in de vorm van een lasstaaf door de lasser met de hand toegevoerd. Men maakt dan gebruik van dezelfde of iets betere samenstelling als het basismateriaal. Het toevoegmateriaal smelt in druppels af door de hitte van de vlam. Deze druppels komen ook in het smeltbad terecht. In het smeltblad vloeien de gesmolten metalen samen. Bij het afkoelen stollen ze tot een lasrups die de werkstukken met elkaar verbind.
Vanwege de lichte apparatuur en het feit dat er geen elektriciteit nodig is wordt deze las methode nog steeds toegepast bij reparatieklussen en bij plaatsen die moeilijk te bereiken zijn. Voor de grotere klussen worden vaak andere lasprocessen gebruikt zoals TIG lassen.

Instroomniveau

De Autogeen lasopleidingen worden gegeven op vier verschillende niveaus. Niveau 1 is het beginners niveau en geschikt voor mensen die het lassen willen leren. Vanaf niveau 3 worden van de examenwerkstukken röntgenfoto’s gemaakt.

Meer informatie over Autogeen Lascursussen

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

29 december 2022

€ 1000,- SUBSIDIE MET HET STAP-BUDGET

Vanaf 2 mei kun je tot €1000,- STAP-Budget subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding of cursus naar keuze bij TSH Vakopleidingen.

Lees meer

Nieuws

10 mei 2023

Vacature instructeur Pijpfitten & Druktesten

Ter uitbreiding van de TSH Pijpfitschool in Emmen zijn wij op zoek naar een instructeur Pijpfitten & Druktesten. Wij zoeken iemand...

Lees meer
Open Dag Wij Techniek - TSH Vakopleidingen

Nieuws

6 mei 2023

Open Dag Wij Techniek – 8 juni

Als VMBO of MBO student is het soms erg lastig om een vervolgopleiding te kiezen. Kies ik voor verzorging? Past ICT...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties