10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt. Dit wordt vervolgens periodiek getoetst aan een collectief gedragen norm. Het gehele proces moet voldoen aan de kwaliteitseisen van de internationale ISO 17024-standaard.

DNV is aangewezen door het ministerie van SZW als Erkende Onafhankelijke Instelling (RTPO volgens PED Art. 20) voor het kavel lassen. Met deze aanwijzing zijn de door DNV uitgegeven lasserskwalificaties erkend binnen het werkgebied van de Pressure Equipment Directive (PED).

Vanaf 1 april 2023 is het, voor PED cat II en hoger, verplicht om lassers in te zetten die in het bezit zijn van geaccrediteerde lasserskwalificaties zoals vastgelegd in de EA-2/17 M:2020.

Certificaten uitgegeven voor 1 april 2023 onder ISO 17020 blijven geldig voor de PED tot de eerstvolgende prolongatie/verlengdatum. Certificaten die destijds onder de ISO 17020 zijn uitgegeven, dienen/kunnen worden omgezet naar DNV-certificaten zodat deze voldoen aan de huidige regelgeving conform ISO 17024.

TSH Vakopleidingen is als partner van DNV geautoriseerd om kwalificaties af te nemen, maar ook om het omzetten van de certificaten te begeleiden. In geval van spoed kan TSH binnen 24 uur uw certificaten omzetten.

Indien u twijfelt of uw certificaten aan de huidige regelgeving voldoen, kunt u contact opnemen met TSH. Onze lasdeskundigen beoordelen uw certificaten en adviseren u over wat u moet doen.

Terug naar nieuws

Nieuws

5 juni 2024

Verdwijnt de MBO-opleiding pijpfitten? TSH Pijpfitschool biedt een oplossing!

TSH heeft, in samenwerking met verschillende leidingbouwers, de TSH Pijpfitschool opgericht om te waarborgen dat er ook in de toekomst genoeg...

Lees meer

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties