MIG MAG lascursussen

MAG lascursussen

TSH Vakopleidingen verzorgt diverse NIL MIG MAG lascursussen. De MIG MAG lascursussen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven op onze lasschool in Emmen. Instroom in de opleiding is meerdere malen per jaar mogelijk. De lascursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een NIL examen. NIL staat voor het Nederlands Instituut Lastechniek.
De Lascursus MAG lassen wordt bij TSH Vakopleidingen gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs, tijdens de praktijkopleiding zijn er maximaal 11 cursisten aanwezig in een groep.

MAG lassen

Mag lassen is een elektrisch booglasproces. Bij het MAG lassen wordt een boog getrokken tussen een afsmeltende elektrode en het werkstuk.
De elektrode bestaat uit een opgerolde metalen lasdraad die langzaam wordt afgewikkeld van een haspel en die continu wordt aangevoerd in de lastoorts. Deze elektrode (lasdraad) dient ook als lastoevoegmateriaal.
Het smeltblad wordt afgeschermd van de omgevingslucht door een beschermgas.
MAG lassen wordt meestal in één adem genoemd met MIG lassen. Het verschil tussen MIG en MAG is het soort beschermgas dat wordt gebruikt en het soort materiaal dat gelast kan worden.
De afkorting MAG staat voor Metal Active Gas. Metal betekent dat de elektrode bestaat uit een  metaal, namelijk een metalen lasdraad.
Active Gas (letterlijk: actief gas) betekent dat het gas reageert met het smeltblad. Het tegenovergestelde van Active Gas is Inert Gas, ofwel een gas dat niet reageert met het smeltblad. Een Inert gas wordt ook wel edelgas genoemd. Dit wordt gebruikt met het MIG lassen
MAG lassen wordt gebruikt voor het lassen van allerlei staalsoorten, bijvoorbeeld zoals toegepast in staalconstructies, drukvaten en in de auto-industrie. MAG lassen is tegenwoordig het meest gebruikte lasproces. Het is zo populair omdat het een snel en flexibel lasproces is. Het kan ook goed gemechaniseerd worden.

Instroomniveau

De MIG MAG lasopleidingen worden gegeven op vier verschillende niveaus. Niveau 1 is het beginners niveau en geschikt voor mensen die het lassen willen leren. Vanaf niveau 3 worden van de examenwerkstukken röntgenfoto’s gemaakt.

 

 

Meer informatie over MIG MAG lascursussen

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

16 december 2020

Kerstvakantie

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen toe en zien jullie graag terug in het nieuwe jaar! Namens team TSH Vakopleidingen alvast de...

Lees meer

Nieuws

19 november 2020

NRTO Keurmerk

TSH Vakopleidingen heeft 18 november 2020 het NRTO-keurmerk ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de...

Lees meer

Nieuws

1 mei 2017

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektrotechniek en Lastechniek.

Lees meer

Onze referenties