TIG Lascursussen

TIG Lascursussen

TSH Vakopleidingen verzorgt diverse NIL TIG lascursussen. De TIG lascursussen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven op onze lasschool in Emmen. Instroom in de opleiding is meerdere malen per jaar mogelijk. De las cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een NIL examen. NIL staat voor Nederlands Instituut Lastechniek.
De cursus TIG lassen wordt bij TSH Vakopleidingen gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs, tijdens de praktijkcursus zijn er maximaal 11 cursisten aanwezig in een groep.

Tig lassen

TIG lassen is in 1936 in Amerika uitgevonden. Het TIG lassen is een elektrisch booglasproces. Bij het TIG lassen wordt een boog getrokken tussen een wolfraam elektrode en het werkstuk. De wolfraam elektrode smelt niet af en kan daarom niet als lastoevoegmateriaal dienen.  Als het nodig is wordt er een lastoevoegmateriaal apart aangevoerd. Het smeltblad wordt afgeschermd van de omgevingslucht door een beschermgas.
De afkorting TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten betekent wolfraam, dit is het materiaal waar de elektrode van is gemaakt. Inert Gas betekent dat het beschermgas niet reageert met het smeltblad. Inerte gassen worden ook wel edelgassen genoemd. Omdat in de meeste gevallen argon gas wordt gebruikt wordt TIG lassen ook wel Argon arc lassen genoemd.
Het TIG lassen is een lasproces waarmee kwalitatief hoogwaardige lassen kunnen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan doorlassingen in corrosievaste stalen pijpen voor de voedingsindustrie Het TIG lassen wordt gebruikt voor het lassen van alle staalsoorten en voor de non-ferro metalen zoals aluminium, koper en nikkellegeringen  Het Tig proces is prima geschikt voor het handmatig lassen. Het zicht op het smeltblad en de te lassen naad is meestal goed. Het proces is goed te beheersen.

Instroomniveau

De TIG lasopleidingen worden gegeven op vier verschillende niveaus. Niveau 1 is het beginners niveau en geschikt voor mensen die het lassen willen leren. Vanaf niveau 3 worden van de examenwerkstukken röntgenfoto’s gemaakt.

Meer informatie over TIG Lascursussen

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

29 december 2022

€ 1000,- SUBSIDIE MET HET STAP-BUDGET

Vanaf 2 mei kun je tot €1000,- STAP-Budget subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding of cursus naar keuze bij TSH Vakopleidingen.

Lees meer

Nieuws

10 mei 2023

Vacature instructeur Pijpfitten & Druktesten

Ter uitbreiding van de TSH Pijpfitschool in Emmen zijn wij op zoek naar een instructeur Pijpfitten & Druktesten. Wij zoeken iemand...

Lees meer
Open Dag Wij Techniek - TSH Vakopleidingen

Nieuws

6 mei 2023

Open Dag Wij Techniek – 8 juni

Als VMBO of MBO student is het soms erg lastig om een vervolgopleiding te kiezen. Kies ik voor verzorging? Past ICT...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties