TIG Lascursussen

TIG Lascursussen

TSH Vakopleidingen verzorgt diverse NIL TIG lascursussen. De TIG lascursussen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven op onze lasschool in Emmen. Instroom in de opleiding is meerdere malen per jaar mogelijk. De las cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een NIL examen. NIL staat voor Nederlands Instituut Lastechniek.
De cursus TIG lassen wordt bij TSH Vakopleidingen gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs, tijdens de praktijkcursus zijn er maximaal 11 cursisten aanwezig in een groep.

Tig lassen

TIG lassen is in 1936 in Amerika uitgevonden. Het TIG lassen is een elektrisch booglasproces. Bij het TIG lassen wordt een boog getrokken tussen een wolfraam elektrode en het werkstuk. De wolfraam elektrode smelt niet af en kan daarom niet als lastoevoegmateriaal dienen.  Als het nodig is wordt er een lastoevoegmateriaal apart aangevoerd. Het smeltblad wordt afgeschermd van de omgevingslucht door een beschermgas.
De afkorting TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten betekent wolfraam, dit is het materiaal waar de elektrode van is gemaakt. Inert Gas betekent dat het beschermgas niet reageert met het smeltblad. Inerte gassen worden ook wel edelgassen genoemd. Omdat in de meeste gevallen argon gas wordt gebruikt wordt TIG lassen ook wel Argon arc lassen genoemd.
Het TIG lassen is een lasproces waarmee kwalitatief hoogwaardige lassen kunnen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan doorlassingen in corrosievaste stalen pijpen voor de voedingsindustrie Het TIG lassen wordt gebruikt voor het lassen van alle staalsoorten en voor de non-ferro metalen zoals aluminium, koper en nikkellegeringen  Het Tig proces is prima geschikt voor het handmatig lassen. Het zicht op het smeltblad en de te lassen naad is meestal goed. Het proces is goed te beheersen.

Instroomniveau

De TIG lasopleidingen worden gegeven op vier verschillende niveaus. Niveau 1 is het beginners niveau en geschikt voor mensen die het lassen willen leren. Vanaf niveau 3 worden van de examenwerkstukken röntgenfoto’s gemaakt.

Meer informatie over TIG Lascursussen

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

16 december 2020

Kerstvakantie

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen toe en zien jullie graag terug in het nieuwe jaar! Namens team TSH Vakopleidingen alvast de...

Lees meer

Nieuws

19 november 2020

NRTO Keurmerk

TSH Vakopleidingen heeft 18 november 2020 het NRTO-keurmerk ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de...

Lees meer

Nieuws

1 mei 2017

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektrotechniek en Lastechniek.

Lees meer

Onze referenties