HDN Certificering

Binnen de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de hygiëne van machines. Het werk van een lasser heeft invloed op de corrosiebestendigheid en hygiëne van een procesinstallatie of machine. De las kan de zwakste schakel in een installatie zijn. Een verkeerde las kan een machine en daarmee het product vervuilen.

HDN stelt eisen aan de uitvoering van de las, maar ook aan de voorbereiding ten aanzien van de laswerkzaamheden, zoals o.a. de procedures, omgevingscondities, lasserskwalificaties, PBM’s, certificatie van apparatuur, materialen en lastoevoegmaterialen. Zowel de fitter als de lasser is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Bij twijfel aan de kwaliteit van de voorbereiding, moet de lasser gepaste maatregelen treffen.

HDN Methodiek

Daarom beschrijft de HDN methodiek verschillende lassen voor en dient een lasser over het juiste certificaat te beschikken. Met het behalen en onderhouden van het HDN certificaat “Hygienic Welder”, heeft de lasser bewezen geschikt te zijn om een HDN las te kunnen maken. De lasser beschikt over de theoretische las- en inspectiekennis en praktische vaardigheid op basis van de HDN regelgeving. De HDN/NIL lascertificering bestaat uit een introductie op het gebied van de HDN-systematiek en hygiënisch lassen gevolgd door een theorie- en praktijktoets. Via deze opleiding wordt u opgeleid voor het certificaat HDN/ NIL Hygienic welder.

Examen

De HDN/NIL lascertificering bestaat uit een introductie op het gebied van de HDN-systematiek en hygiënisch lassen gevolgd door een theorie- en praktijktoets. Via deze opleiding wordt u opgeleid voor het certificaat HDN/ NIL Hygienic welder.

Doelgroep

Lassers die werkzaam zijn in de voedingsindustrie, of lassers die in de voedingsindustrie aan het werk willen.

Vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor TIG lassers die op minimaal NIL 2 RVS werkzaam zijn en ervaring hebben met dunwandig RVS. Eventueel kan TSH dit door een (kosteloze) las-test vaststellen. Lassers die nog niet op dit niveau zitten kan TSH door middel van een gerichte persoonlijke training op dit niveau brengen. Aan de hand van de las-test kan TSH het aantal dagdelen training inschatten wat de lasser nodig heeft om op praktijkexamen niveau te komen.

Duur

Theorie: HDN theorie 8 uur
Praktijk: Afhankelijk van ervaring lasser
Examen: 1 dag


Aanmelden voor deze opleiding kan door onderstaand formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

HDN certificering

Meer informatie over HDN Certificering

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

5 juni 2023

Ophef ISO 17024

Er is veel ophef ontstaan over de eisen vanuit de European Corporation for Accreditation via document EA-2/17-M, waarin vermeld staat, dat...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties