Visueel Lasinspecteur (VTW 2)

De visueel lasinspecteur is verantwoordelijk voor het visueel beoordelen van het laswerk. De rol van de visueel lasinspecteur wordt steeds belangrijker. Dit komt omdat er hedendaags steeds meer eisen gesteld worden aan het verrichte laswerk en het daarbij behorende onderzoek. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen.

Visueel Lasinspecteur (VTW)

Tijdens de cursus vergoot jij je kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door de extra theoretische- en praktische kennis die je vergaard tijdens de cursus, ben je hierna in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen.

VTW cursussen bij TSH Vakopleidingen

Bij TSH Vakopleidingen verzorgen wij een tweetal cursussen op dit gebied. Namelijk de Visueel Lasinspecteur VTW-1 en Visueel Lasinspecteur VTW-2. Een persoon gecertificeerd op level 1 heeft de bekwaamheid bewezen om onder toezicht van een level 2 inspecteur, visuele inspectie uit te voeren volgens vastgestelde en erkende procedures. De level 1 inspecteur is niet verantwoordelijk voor de gekozen inspectiemethoden. Daarnaast organiseren wij voor (bestaande) visueel lasinspecteurs (niveau 2) een opfrisdag. Het doel van de opfrisdag is om er voor zorg te dragen dat kandidaat jaarlijks aan de certificeringinstantie kan aantonen dat hij/zij een ogentest heeft ondergaan, actuele kennis op de hoogte heeft gehouden en dat er minimaal twee visuele inspecties zijn uitgevoerd en dit kan onderbouwen door middel van inspectierapporten.

Voor meer informatie zie bovenstaande pagina’s en bekijk hieronder de video om inzicht te krijgen in onze cursus.

Meer informatie over Visueel Lasinspecteur (VTW 2)

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

29 december 2022

€ 1000,- SUBSIDIE MET HET STAP-BUDGET

Vanaf 2 mei kun je tot €1000,- STAP-Budget subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding of cursus naar keuze bij TSH Vakopleidingen.

Lees meer

Nieuws

10 mei 2023

Vacature instructeur Pijpfitten & Druktesten

Ter uitbreiding van de TSH Pijpfitschool in Emmen zijn wij op zoek naar een instructeur Pijpfitten & Druktesten. Wij zoeken iemand...

Lees meer
Open Dag Wij Techniek - TSH Vakopleidingen

Nieuws

6 mei 2023

Open Dag Wij Techniek – 8 juni

Als VMBO of MBO student is het soms erg lastig om een vervolgopleiding te kiezen. Kies ik voor verzorging? Past ICT...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties