International Welding Technologist (IWT)

Wilt u IWT ‘er worden? Ook wel bekend als Internationaal erkend lastechnicus? Volg dan onze kaderopleiding International Welding Technologist en leer de vaardigheden die u nodig heeft voor de werkvoorbereiding, uitvoering en controle van lastechnische zaken. 

IWT wordt steeds belangrijker

In toenemende mate wordt kennis van las- en verbindingstechnieken belangrijker. Internationale regelgeving, kwaliteitsborging en lascoördinatie zijn aan de orde van de dag. Met het certificaat International Welding Technologist toont u aan te beschikken over deze benodigde kennis en bent u lascoördinator volgens de EN ISO 14731.
De opleiding IWT is opgebouwd uit diverse modules die klassikaal worden behandeld. De theorie wordt afgewisseld met diverse excursies en practica waarin zelfstandig wordt gelast. Doel van de opleiding is u kennis te vergroten op het gebied van diverse lastechnische aspecten die zijn omschreven in de eindtermen van de EN ISO 14731.

Inhoud opleiding IWT

In de theoretische opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Lasprocessen en lasapparatuur
  • Materialen
  • Constructie en ontwerp
  • Fabricage en toepassingen
  • Praktijklessen  (Voorbeeld praktijk, demonstraties en excursies)

meer informatie Direct aanmelden!

Studiemateriaal

TSH maakt gebruik van het studiemateriaal van het NIL

Lesgeld en examengeld

Voor meer informatie over de kosten, kunt u contact opnemen met TSH Vakopleidingen.

Diploma

De examens wordt afgenomen door het Nederlands Instituut voor Lastechniek. De opleiding wordt per hoofdonderwerp afgesloten met een examen volgens de voorschriften die zijn vastgesteld door International Institute of Welding (IIW) en een verklaring van de school voor het Praktijk/Practicum gedeelte. Bij gunstige uitslag van het examen ontvangt de kandidaat het internationale diploma “International Welding Technologist”. Op basis van dit diploma kan een aanvraag voor een NIL certificaat Middelbaar Lastechnicus worden ingediend.

Studieduur opleiding IWT 

Wij bieden de opleiding IWT als één jarige opleiding aan. Cursisten kunnen er voor kiezen om de opleiding in twee jaar te doen.  De opleiding IWT wordt gegeven één keer per week een middag met aansluitend een avond. Voor een warme maaltijd wordt gezorgd.

Toelatingseisen

Een diploma van een Middelbaar Technische School / MBO, (niveau 4) in de werktuigbouwkunde of metaalkunde, in een andere richting indien er sprake is van voldoende ervaring op het gebied van de lastechniek dit ter beoordeling van de Examencommissie, of in het bezit zijn van een diploma van de Schakelcursus voor Middelbaar Lastechnicus (S-IWT). Ook dit schakeljaar kan bij TSH vakopleidingen gevolgd worden.

Doelgroep

De opleiding International Welding Technologist  (IWT) is bestemd voor lasdeskundigen die binnen het bedrijf de verantwoordelijkheid dragen over de lastechniek.

Aanvullende informatie

Indien u meer informatie wenst, kunt u bij TSH Vakopleidingen langskomen om de lesboeken in te kijken en aanvullende vragen te stellen.

Bekijk meer lasopleidingen en cursussen. 

Meer informatie over International Welding Technologist (IWT)

Wij verwerken uw gegevens volgens onze privacyverklaring.

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

5 juni 2023

Ophef ISO 17024

Er is veel ophef ontstaan over de eisen vanuit de European Corporation for Accreditation via document EA-2/17-M, waarin vermeld staat, dat...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties