Lasopleiding volgen bij TSH Vakopleidingen

Een lasopleiding of lascursus volgen? TSH biedt verschillende NIL-lasopleidingen met een hoog slagingspercentage. Al meer dan 25 jaar is TSH Vakopleidingen het Lasinstituut van Noord-Nederland. Wil je starten als lasser of wil jij echt een lasprofessional worden? Wij leren je het vak! Hieronder vind je een overzicht van al onze lasopleidingen en lascursussen. Op deze pagina vind je meer informatie en zie je wanneer een lasopleiding weer start.

Lasopleidingen in de praktijk

Bij TSH Vakopleidingen kun je niet alleen terecht voor verschillende soorten lasopleidingen zoals MIG MAG, TIG, BMBE en AUTOGEEN Lassen. Ook kun je jezelf laten omscholen tot elektromonteur of installateur. Bij al onze vakopleidingen werken wij nauw samen met het regionale bedrijfsleven, scholen en uitkeringsinstanties. Naast het verzorgen van opleidingen begeleiden de specialisten van TSH ook bedrijven bij lastechnische zaken als lascoördinatie, certificering etc.

Heb jij specifieke vragen, wil je weten wanneer we starten of wil jij simpelweg meer weten over één van onze lasopleidingen? Klik op onderstaande button en vul zo uitgebreid mogelijk ons formulier in en wij proberen binnen 24 uur (tijdens werkdagen) een reactie terug te geven.

Meer informatie aanvragen!  

 BMBE Lasopleiding

NIL-examens

Al onze lasopleidingen worden verzorgd onder toezicht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Dit instituut houdt ook toezicht bij de examinering. Na het succesvol afronden van een opleiding ontvangt u een NIL-diploma of een deelnamecertificaat. Daarbij hebben alle lasopleidingen een verschillende tijdsduur en toelating. Zo geven wij lasopleidingen die een aantal weken duren, maar ook lasopleidingen met een tijdsduur van 2 jaar waarbij je al moet beschikken over bepaalde toelatingsdiploma’s om deel te kunnen nemen. Voor meer informatie kun je het beste de specifieke pagina van de lasopleiding bekijken om te zien wat er van je verwacht wordt.

Lasopleiders van TSH

TSH Vakopleidingen heeft eigen goed uitgeruste praktijkopleidingscentra met ervaren praktijkopleiders. Les in kleine groepen en persoonlijke aandacht staan bij TSH Vakopleidingen centraal. Dat levert volgens ons de beste resultaten op. De TSH docenten zijn specialisten op hun vakgebied en hebben zelf jarenlange werkervaring in het bedrijfsleven. Ze weten dan ook wat er leeft in de sector en staan dichtbij de mensen die ze opleiden. Daarbij willen wij niet alleen kennis overbrengen naar cursisten maar hen ook helpen het toe te passen in het dagelijkse werk.

Lasopleiding met baangarantie

Een nieuw lasdiploma of lascertificaat brengt weer extra mogelijkheden met zich mee met uitzicht op een baan. Bij TSH Vakopleidingen vinden wij het niet alleen belangrijk om onze studenten op te leiden op het hoogste niveau, ook kijken wij graag mee naar mogelijkheden voor een baan. Zo verzorgen wij voor langdurig werklozen re-integratietrajecten om ze op te leiden tot lasser. Het vak van lasser is uitermate geschikt om in korte tijd het niveau van een gediplomeerde en gecertificeerde vakman te bereiken. Met de behaalde papieren kan werk worden gegarandeerd en is er geen sprake van een draaideur-effect van weer werkloos worden. In overleg met TSH Vakopleidingen kan een baangarantie worden aangeboden.

Lastrainingen op maat en laskwalificaties

Naast onze vaste lasopleidingen geven wij ook lastrainingen op maat aan lassers van bedrijven die te maken krijgen met specifieke laswerkzaamheden, die voor hen niet alledaags zijn maar wel binnen de mogelijkheden van de lassers liggen. Deze lastrainingen zijn van korte duur, functiegerichte trainingen waaraan zowel het bedrijf als de lasser direct behoefte heeft. Denk hierbij aan puls MIG lassen van aluminium, roestvaststaal of fleetwelding. Naast de verschillende lasopleidingen van het hoogste niveau, kun je bij TSH ook terecht voor Lasserskwalificaties en Lasmethodekwalificaties. Voor veel lassers in Nederland beheert TSH in haar online Lassersdatabank de geldigheid van de Lascertificaten.

Voor lassers en werkgevers

Het maakt niet uit of je werkgever, lasser of zzp’er bent, wanneer je advies nodig hebt op het gebied van lasopleidingen of certificering, wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op.

Pagina formulier

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

5 juni 2023

Ophef ISO 17024

Er is veel ophef ontstaan over de eisen vanuit de European Corporation for Accreditation via document EA-2/17-M, waarin vermeld staat, dat...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties