Lasopleidingen starten weer!

De lasopleidingen zijn weer begonnen! TSH Vakopleidingen is dé lasopleider van Noord Nederland. Wij geven lasopleidingen in alle processen. Van  MIG MAG, TIG, Elektrode (BMBE), Autogeen, alle lasprocessen zijn mogelijk van beginners niveau tot meesterniveau.

Maart 

Op 26 februari zijn de lasopleidingen weer van start gegaan. Dit zijn zowel avond- als dagopleidingen die op dinsdag gevolgd kunnen worden.
Groep 2 start op 20 maart. Zij zullen niet op dinsdag, maar op woensdag(avond) de opleiding volgen.

De cursusduur van onderstaande lasopleidingen bedraagt 16 tot 20 dagdelen. De lascursussen bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte en worden afgesloten met een NIL examen. NIL staat voor het Nederlands Instituut Lastechniek. De Lascursussen bij TSH Vakopleidingen worden gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs. Tijdens de praktijkopleiding zijn er maximaal 11 cursisten aanwezig in een groep. Wil jij je hierbij aansluiten of meer informatie aanvragen? Klik hieronder op meer informatie!

Meer informatie aanvragen!
MIGMAG lassen

MIGMAG Lasopleiding

Mag lassen is een elektrisch booglasproces. Bij het MAG lassen wordt een boog getrokken tussen een afsmeltende elektrode en het werkstuk.
De elektrode bestaat uit een opgerolde metalen lasdraad die langzaam wordt afgewikkeld van een haspel en die continu wordt aangevoerd in de lastoorts. Deze elektrode (lasdraad) dient ook als lastoevoegmateriaal. Het smeltblad wordt afgeschermd van de omgevingslucht door een beschermgas. MAG lassen wordt meestal in één adem genoemd met MIG lassen. Het verschil tussen MIG en MAG is het soort beschermgas dat wordt gebruikt en het soort materiaal dat gelast kan worden.

TIG lassen

TIG Lasopleidingen

TIG lassen is in 1936 in Amerika uitgevonden. Het TIG lassen is een elektrisch booglasproces. Bij het TIG lassen wordt een boog getrokken tussen een wolfraam elektrode en het werkstuk. De wolfraam elektrode smelt niet af en kan daarom niet als lastoevoegmateriaal dienen.  Als het nodig is wordt er een lastoevoegmateriaal apart aangevoerd. Het smeltblad wordt afgeschermd van de omgevingslucht door een beschermgas.

BMBE Lasopleiding

BMBE Lasopleiding

BMBE lassen, ook wel elektrode lassen genoemd  is een lasproces waarbij een beklede elektrode gebruikt wordt, zodat er geen gas bij nodig is.  Het is een lasproces wat veel buiten  toegepast wordt voor leidingen en constructiewerk. Het is een snel lasproces, en omdat er geen gasfles bij nodig is vooral handig in het buitenwerk.

Autogeen Lasopleiding

Autogeen Lasopleiding

Het autogeen lassen is een smeltlas proces. Onder de inwerking van warmte worden metalen werkstukdelen plaatselijk vloeibaar gemaakt en tot een geheel verbonden. Bij dit lasproces ontstaat de warmte door het verbranden van een brandbaar gas (meestal acetyleen met zuurstof. Deze twee gassen komen vanuit de gascilinders via twee aparte slangen naar de lasbrander en worden in de mengkamer gemengd. Dit gasmengsel  komt uit het mondstuk van de lasbrander, wordt ontstoken en vormt op die manier de lasvlam (autogene vlam).

Aanvullende informatie aanvragen over de cursussen:

Lascursus

  • Klik de cursus(sen) aan waar je meer informatie over wil ontvangen:
  • Klik de maand/groep aan waar je bij zou willen aansluiten:

Beoordelingen lasopleidingen

Aan het eind van de lasopleiding wordt examen gedaan onder toezicht van een examinator van het NIL. Het diploma is internationaal erkend volgens het IIW (International Institute of Welding) en is in alle landen en voor onbepaalde tijd geldig.

Overige Lasopleidingen en kwalificaties bij TSH

TSH verzorgt lasopleidingen in alle lasprocessen. MIG MAG, TIG, Elektrode (BMBE), Autogeen, alle lasprocessen zijn mogelijk van beginners niveau tot meesterniveau. Daarnaast kunt u bij TSH Vakopleidingen terecht voor Lasserskwalificaties en Lasmethodekwalificaties. Voor veel lassers in Nederland beheert TSH in haar online Lassersdatabank de geldigheid van de Lascertificaten.

Onze opleiders

Onze opleiders zijn betrokken en willen hun kennis graag overdragen om uiteindelijk een goed product of advies af te geven waarop de lasser verder kan bouwen.

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

5 juni 2023

Ophef ISO 17024

Er is veel ophef ontstaan over de eisen vanuit de European Corporation for Accreditation via document EA-2/17-M, waarin vermeld staat, dat...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties