Lastechnieken waarin wij leerlingen opleiden

Lassen kan op verschillende manieren en met verschillende lastechnieken. De meest gangbare lastechnieken zijn Mig Mag, Tig, Autogeen en Elektrode (BMBE). Daarnaast bieden wij nog cursussen voor lascoördinator en Meesterlasser. Ook bieden wij Lascursussen en trainingen op maatVoor bijna alle verschillende soorten lastechnieken en opleidingen kun je terecht bij TSH Vakopleidingen in Emmen.

TSH Vakopleidingen is dé lasopleider van Noord-Nederland. Wij verzorgen lastechniek opleidingen in alle lasprocessen. MIG MAG, TIG, Elektrode (BMBE), Autogeen, alle lastechniek processen zijn mogelijk van beginners niveau tot meesterniveau. Daarnaast kun je bij TSH Vakopleidingen terecht voor Lasserskwalificaties en Lasmethodekwalificaties. Voor veel lassers in Nederland beheert TSH in haar online Lassersdatabank de geldigheid van de Lascertificaten.

 

Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

Bij al onze vakopleidingen werken wij nauw samen met het regionale bedrijfsleven, scholen en uitkeringsinstanties. Daarbij worden al onze lasopleidingen verzorgd onder toezicht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Dit instituut houdt ook toezicht bij de examinering. Na het succesvol afronden van een opleiding ontvangt u een (Europees erkend) NIL-diploma of een deelnamecertificaat. Daarbij hebben alle lasopleidingen een verschillende tijdsduur en toelating. Zo geven wij lasopleidingen die een aantal weken duren, maar ook lasopleidingen die 2 jaar duren en waarbij je al moet beschikken over bepaalde toelatingsdiploma’s om deel te kunnen nemen. Voor deze informatie kun je het beste de specifieke pagina van de lasopleiding bekijken om te zien wat er van je verwacht wordt.

Heb jij specifieke vragen, wil je weten wanneer we starten of wil jij simpelweg meer weten over één van onze lasopleidingen? Klik op onderstaande button en vul zo uitgebreid mogelijk ons formulier in en wij proberen binnen 24 uur (tijdens werkdagen) een reactie terug te geven.

Meer informatie aanvragen! 

Lasopleidingen met baangarantie

Een nieuw lasdiploma of lascertificaat brengt weer extra mogelijkheden met zich mee met uitzicht op een baan. Bij TSH vakopleidingen vinden wij het niet alleen belangrijk om onze studenten op te leiden op het hoogste niveau, ook kijken wij graag mee naar mogelijkheden voor een baan. Zo verzorgen wij voor langdurige werklozen re-integratietrajecten om hen op te leiden tot lasser. In overleg met TSH Lasopleidingen kan een baangarantie worden aangeboden.

Lastechnieken bij TSH

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht voor welke lastechnieken (op verschillende niveaus) je bij ons terecht kunt!

Pagina formulier

Nieuws

5 juni 2024

Verdwijnt de MBO-opleiding pijpfitten? TSH Pijpfitschool biedt een oplossing!

TSH heeft, in samenwerking met verschillende leidingbouwers, de TSH Pijpfitschool opgericht om te waarborgen dat er ook in de toekomst genoeg...

Lees meer

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties