23 juni 2020

Lasopleiding volgen in tijden van Corona – De leerling aan het woord

Een opleiding in de avonduren naast je baan volgen is pittig. Overdag moet je hard werken en een aantal avonden per week zit je na het werk in de schoolbanken. Thuis moeten ook regelmatig de boeken weer opgezocht worden om lessen voor te bereiden of een examen te leren. In Coronatijd wordt dit niet gemakkelijker. Hoe ervaart een cursist dit? Harold Scholing ging met TSH cursist Hendrik in gesprek .

Naam:                  Hendrik  

Leeftijd:              33 jaar

Opleiding:          Diploma IWP, IWS, VTW2,  nu bezig met de schakel IWT opleiding. In bezit van diverse laskwalificaties.

Hendrik volgt bij TSH Vakopleidingen de opleiding Schakel IWT, deze opleiding volgt hij omdat hij graag wil in instromen in de opleiding International Welding Technologist (IWT) bij TSH.  Om aan deze opleiding te mogen deelnemen het je een MBO-4 of Schakel -IWT diploma nodig.

Hendrik wil graag bij zijn werkgever meer QA/QC werk gaan doen en daarvoor is het IWT diploma noodzakelijk.

Hij vind de schakel IWT opleiding een pittige opleiding,  maar met veel inzet gaat het hem tot nu toe goed af. Op zijn werk merkt hij dat hij meer kennis heeft door vakken als sterkteleer, materialen en wiskunde. Elektrotechniek vindt hij wel leuk, maar komt hij minder vaak tegen in zijn huidige functie.

Door het Coronavirus zijn een aantal lessen niet klassikaal in een lokaal gegeven maar heeft TSH ze online gegeven via MS-teams. Hendrik geeft aan dat dit hem wel goed bevallen is. Door de online lessen is er nauwelijks een vertraging in de studie geweest.

De docenten van TSH hadden de lessen goed voorbereid waardoor het erg efficiënte lessen werden. Daarnaast heb je minder reistijd in de avonduren. Een nadeel vond Hendrik dat soms de interactie met de docent wat lastiger was. Maar bovenal was hij er wel blij mee omdat hij geen studie vertraging is opgelopen en toch goed voorbereid is op het landelijke examen.

De opleiding S-IWT bij TSH vakopleidingen zou Hendrik zeker aanbevelen. De docenten willen je echt verder helpen en leggen het goed uit. Eventueel geven ze je individueel uitleg! Maar je moet er zelf ook echt voor gaan, want het is wel een pittige opleiding!

Durf jij deze uitdaging aan en wil jij meer informatie krijgen over onze opleiding(en)? Vul onderstaand formulier in met daarin de opleiding waar jij een vraag over hebt en wij sturen je zo snel mogelijk alle informatie toe.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Terug naar nieuws

Nieuws

5 juni 2024

Verdwijnt de MBO-opleiding pijpfitten? TSH Pijpfitschool biedt een oplossing!

TSH heeft, in samenwerking met verschillende leidingbouwers, de TSH Pijpfitschool opgericht om te waarborgen dat er ook in de toekomst genoeg...

Lees meer

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties