30 maart 2023

LET OP! Per april 2023 is er een belangrijke wijziging inzake Laskwalificaties (LK)

Per april 2023 moeten lasserskwalificaties die onder de PED worden gelast, voldoen aan de EN ISO 17024 norm.
In deze norm is inzichtelijk gemaakt dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) voldoen aan de collectief gehanteerde norm. Dit wordt vervolgens periodiek getoetst.

Niet alle bekende Notified Bodys kunnen tijdig en effectief aan deze aangepast norm voldoen.
Daarom is TSH Vakopleidingen een samenwerking aangegaan met DNV.TSH wordt namens DNV een gemachtigde instantie en kan als DNV erkend examenbureau optreden. Dit heeft veel voordelen voor u!

Door deze samenwerking kan TSH Vakopleidingen vanaf 1 april 2023 u nog beter adviseren en examineren bij het verkrijgen van Lasserskwalificaties. Binnen 4 werkdagen na het lassen kunt u via TSH het gewenste certificaat in het bezit hebben. Indien er heel veel haast is kan het nog sneller, er komen dan alleen spoed afhandelingskosten van TSH en het NDO/DO laboratorium overheen.

Daarnaast blijft het mogelijk om reeds behaalde kwalificaties via TSH periodiek te verlengen! TSH heeft hiervoor een databank die u tijdig bericht dat een certificaat verlengd of geprolongeerd moet worden.
Voor meer dan 1000 lassers beheren wij de lascertificaten op die manier!

Wilt u meer weten hierover? Bel gerust met TSH Vakopleidingen via 0591-669399 en vraag naar Ben Moorman of Saly Rumahloine.

Terug naar nieuws

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

5 juni 2023

Ophef ISO 17024

Er is veel ophef ontstaan over de eisen vanuit de European Corporation for Accreditation via document EA-2/17-M, waarin vermeld staat, dat...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties