30 juli 2021

Omscholingstraject Installatietechniek: Van Juridische Dienstverlening naar de Installatietechniek!

Sander volgde een omscholingstraject via Actief Techniek bij TSH Vakopleidingen

Sander is inmiddels een aantal maanden werkzaam als installatiemonteur bij het mooie bedrijf Niemeijer Installatietechniek uit Emmen. We bezochten hem op de bouw in Groningen op om het met hem over zijn omscholingstraject te hebben. Hieronder leest u zijn verhaal.

Na een aantal omzwervingen, van onder andere winkelmedewerker tot student juridische dienstverlening, kwam Sander erachter dat hij het liefste in de techniek aan de slag zou willen. Na een korte zoektocht op het internet kwam hij de vacature van Leerling Installatietechniek van Actief Techniek tegen. Hij besloot meteen te solliciteren en de volgende dag was hij al uitgenodigd op het kantoor van Actief Techniek.

Na een leuk gesprek was het meteen duidelijk dat dit écht wat voor Sander zou zijn, waardoor snel is besloten dat hij zou starten met de omscholing bij TSH Vakopleidingen in Emmen.

Onder begeleiding van TSH-instructeur Dimitri leerde Sander onder andere hoe hij verwarming- en drinkwaterinstallaties en rioleringen kan aanleggen. Ook veiligheid, materialenkennis en tekeninglezen kwamen aan de orde. Praktijklessen werden ondersteund door theorielessen in de werkplaats van TSH. Na een intensieve periode bij TSH had Sander voldoende geleerd om in de installatie sector aan de slag te gaan. Sander is volgens het omscholingsplan ingestroomd in een BBL (Werken & Leren) opleiding op het Drenthe College in Emmen. Tijdens zijn baan bij Niemeijer Installatietechniek leert hij de praktijk verder en op het Drenthe College krijgt hij de benodigde theorie.

“Ik merk dat ik op de bouw steeds meer dingen tegenkom die ik bij de omscholing heb geleerd”, antwoordt Sander als we aan hem vragen of hetgeen hij heeft geleerd in de werkplaats van TSH aansluit bij zijn werkzaamheden als installatiemonteur. “De omscholing zorgt voor een goede basis waardoor je gelijk aan de slag kunt op de bouw. In het werkveld doe je natuurlijk vervolgens steeds meer ervaring op”

Het leukste aan het vak vindt Sander dat je vanuit niets, iets maakt. Het is mooi om te zien wat uiteindelijk het resultaat is geworden. Op de vraag of hij het een ander kan aanraden is hij duidelijk: “Ja absoluut! Als je affiniteit met techniek hebt, is het zeker het proberen waard”.

Wil jij jezelf ook omscholen in de techniek? Bekijk via onderstaande button onze omscholingsmogelijkheden of neem contact met ons op via info@tshvakopleidingen.nl

Omscholingstrajecten

Terug naar nieuws

Nieuws

5 juni 2024

Verdwijnt de MBO-opleiding pijpfitten? TSH Pijpfitschool biedt een oplossing!

TSH heeft, in samenwerking met verschillende leidingbouwers, de TSH Pijpfitschool opgericht om te waarborgen dat er ook in de toekomst genoeg...

Lees meer

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties