29 juni 2020

(Oud)Leerling aan het woord: ‘Via een BBL-traject van TSH ben werkvoorbereider bij Hummel Elektra geworden’.

Bij TSH Vakopleidingen is het ook mogelijk om een zogenaamd “Werken & Leren” traject te volgen. Je start bij TSH in de werkplaats met een basisopleiding Elektro of Installatietechniek en aansluitend ga je vier dagen per week aan het werk bij een installateur. Daarnaast ga je ook nog een dag per week naar het Drenthe College of Alfa College voor theorielessen. Regelmatig heb je een terugkomdag bij TSH voor extra praktijk of theorie ondersteuning. Hoe ervaart een cursist dit? Harold Scholing ging met oud TSH-cursist Jochem in gesprek.

Meer weten over onze BBL-trajecten? Lees meer via onderstaande button.

Meer informatie

Naam:                  Jochem  

Leeftijd:              25 jaar

Opleiding:          Monteur Elektrische Installaties (BBL2), Eerste Monteur Elektrische Installaties (BBL3), heden bezig met Technicus Engineering (BBL4).

Jochem werkt met veel enthousiasme bij Hummel Elektra een onderdeel van de van Losser Groep als Tekenaar Werkvoorbereider Elektra. In deze functie is hij vanaf ontwerp en calculatie tot aan de oplevering betrokken bij projecten. Dit doet hij in team verband en dit bevalt hem erg goed.

Via een docent van het Hondsrug College is Jochem bij TSH gestart.
De eerste maanden na de start van zijn opleiding was hij bij TSH in de werkplaats aan het werk. Hij leerde daar de basisvaardigheden die een elektromonteur op de bouw nodig heeft. Ondertussen ging hij een dag in de week naar het Drenthe College voor zijn BBL2 Opleiding Monteur Elektrische Installaties. Toen hij er klaar voor was, zorgde TSH ervoor dat hij bij een installateur aan het werk kwam. Eén van zijn eerste opdrachten was om te helpen bij het aanleggen van een elektrische installatie in een grote school in Meppel.  Na verloop van tijd kwam hij bij Hummel Elektra terecht, eerst als monteur en nu als tekenaar werkvoorbereider.

“In mijn tijd bij TSH heb ik veel aan de begeleiding van TSH-instructeur Willem gehad.  Het schrijven van verslagen was niet zo mijn ding en stelde ik te veel uit. Willem gaf me af een toe het duwtje in de rug wat ik nodig had. Ik weet nog dat hij in het weekend met me afsprak om ervoor te zorgen dat ik alles op tijd af had. Mede door zijn begeleiding heb ik de opleiding gehaald”. Aldus Jochem.

Jochem zou een “Werken & Leren” opleiding bij TSH Vakopleidingen zeker aanbevelen, je leert namelijk een mooi en afwisselend vak als Elektromonteur. Zij zorgen ervoor dat je goed voorbereid op de bouw komt en begeleiden je tijdens je opleiding. Daarnaast geeft het veel voldoening als je een klant helpt aan een goed werkende installatie.

Durf jij deze uitdaging aan en wil jij meer informatie krijgen over onze BBL-trajecten? Vul onderstaand formulier in, met daarin jouw vraag en wij sturen je zo snel mogelijk alle informatie toe.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Terug naar nieuws

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

5 juni 2023

Ophef ISO 17024

Er is veel ophef ontstaan over de eisen vanuit de European Corporation for Accreditation via document EA-2/17-M, waarin vermeld staat, dat...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties