Laskwalificaties via TSH vakopleidingen

Laskwalificaties zijn nodig om aan te tonen dat je vakbekwaam bent en voldoet aan alle kwaliteitseisen van een las. Steeds vaker worden lasconstructies getest op de veiligheid en de kwaliteit van een las. Hierdoor stellen ook opdrachtgevers steeds grotere eisen. De vraag naar gekwalificeerd personeel neemt steeds verder toe. Niet alleen moet je als lasser jezelf kwalificeren, ook moet je je laskwalificaties bijhouden en op orde houden. 

Laskwalificaties bij TSH

Bij TSH Vakopleidingen kunnen niet alleen lassers terecht voor hun laskwalificaties (EN- ISO-9606). Ook hoofdaannemers kunnen bij ons terecht voor hun lasmethodekwalificaties (NEN-EN-ISO 15614) om te leren onder welke voorwaarden een lasmethode gekwalificeerd moet worden.

Laskwalificaties (EN- ISO-9606)

De EN 9606 is de Europese norm waarin de regelgeving staat beschreven onder welke voorwaarden een lasser gekwalificeerd moet worden. De kwalificatie (LK) moet meestal in een kort tijdsbestek worden uitgevoerd. Hierdoor worden soms belangrijke factoren over het hoofd gezien (pWPS, de capaciteiten van de lasser, de materialen, de materiaalcertificaten etc.). TSH garandeert met een totaalpakket (waarin de voorbereiding, de lastraining, de begeleiding en de uitvoering zit) een succesvolle kwalificatie. De kwalificatie wordt bijgewoond door een onafhankelijke keuringsinstantie (Bureau Veritas, Lloyds, NIL of Det Norske Veritas) en is onmisbaar voor de hedendaagse lasser.

Meer informatie aanvragen! 

Lasmethodekwalificaties (NEN-EN-ISO 15614)

De NEN-EN-ISO 15614 is de Europese norm waarin de regelgeving staat beschreven onder welke voorwaarden een lasmethode gekwalificeerd moet worden. De kwalificatie moet meestal in een kort tijdsbestek worden uitgevoerd. Hierdoor worden soms belangrijke factoren over het hoofd gezien (WPS, de capaciteiten van de lasser, de materialen, de materiaalcertificaten…) TSH garandeert met een totaalpakket, waarin de voorbereiding, de lastraining, de begeleiding en de uitvoering zit, een succesvolle kwalificatie. De kwalificatie wordt door een onafhankelijke keuringsinstantie bijgewoond (Bureau Veritas, Lloyds, NIL of Det Norske Veritas).

Meer informatie aanvragen! 

Lassersdatabank

TSH Vakopleidingen beheert voor veel lassers de geldigheid van de certificaten. Dit doen wij via onze Lassersdatabank. Via de online lassersdatabank van TSH Vakopleidingen kun je online jouw lascertificaten inzien en downloaden. Daarnaast kan TSH  je adviseren over de geldigheidsgebieden van jouw lascertificaten.

Het beheren van de lascertificaten via de lassersdatabank van TSH biedt jou de volgende voordelen:

  • 24/7 beschikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week kun je jouw lascertificaten en de status van deze certificaten inzien.
  • Tijdig bericht van verlenging: Altijd op de hoogte zijn wanneer je toe bent aan verlenging? TSH stuurt je één maand van tevoren een bericht dat een certificaat toe is aan verlenging.
  • Overzicht van al jouw certificaten: Nooit meer op zoek naar dat ene certificaat. Dankzij de Lassersdatabank is het nu mogelijk om al jouw certificaten op één plek weg te zetten. Waar ter wereld je ook bent, met een werkende internetverbinding kun je overal inloggen!
  • Deskundig advies: Wanneer je een vraag hebt of er is iets niet helemaal duidelijk, kun je tijdens kantooruren contact opnemen met TSH. Wij zijn je graag van dienst

Meer informatie aanvragen! 

Meer weten over laskwalificaties?

Neem dan contact met ons op via 0591-669 399 of door een email te sturen naar info@tshvakopleidingen.nl. Geef je wensen door aan een van onze lasspecialisten en lasdocenten en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Pagina formulier

Nieuws

10 november 2023

Persoonscertificatie op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024

Certificeren van personen houdt in dat de vakbekwaamheid van de beroepsoefenaar (het kennis- en vaardigheidsniveau en de beroepshouding) inzichtelijk wordt gemaakt....

Lees meer

Nieuws

5 juni 2023

Ophef ISO 17024

Er is veel ophef ontstaan over de eisen vanuit de European Corporation for Accreditation via document EA-2/17-M, waarin vermeld staat, dat...

Lees meer

Nieuws

10 april 2021

Welke opleiding past het beste bij mij?

Bij TSH Vakopleidingen zijn veel opleidingen mogelijk in de Elektro en Installatietechniek , Lastechniek en Pijpfitten.

Lees meer

Onze referenties